Prepelițe înăbușite cu hribi și gălbiori (ciuperci de pădure)

Ingrediente:

Preparare:

Asezonați prepelițele cu sare și piper. Topiți jumatate din unt cu câteva picături de ulei într-o tigaie și rumeniți prepelițele pe toate părțile, la foc mediu spre iute.  Nota bucătarului: în funcție de gusturi, puteți folosi untură/grăsime de pasăre. Scoateți prepelițele din tigaie și lăsati-le deoparte.

Adaugați bacon-ul în tigaie, rumeniți-l si dați-l deoparte. In final,prăjiți ceapa până se face galbenă și adăugați mai multă grăsime dacă este nevoie. Presărați făina peste ceapa rumenită, amestecați și lăsați timp de 1 minut. Deglazați tigaia turnând o ceașcă de vin alb, amestecând bine cu o lingură de lemn, ca să nu rămână cocoloașe.

Puneți amestecul intr-o oală, impreună cu baconul și prepelițele, turnați supa de vițel, acoperiți și fierbeți înăbușit, până când prepelițele sunt făcute bine (aproximativ 20 minute). Între timp, incălziți restul de unt (sau chiar mai mult dacă vă place) și gătiți fiecare tip de ciupercă separate (deoarece fiecare tip are un timp diferit de gătire). Asezonați ciupercile cu sare și piper după gust, apoi la sfârșit, amestecați-le și puneți pătrunjel deasupra. Când prepelițele sunt gata, scoateți-le din lichidul din oală și continuați să fierbeți până se îngroașă ca un sos consistent. Adăugați ciupercile în sos.

Puneți prepelițele pe un platou, adăugați sosul cu ciuperci și serviți! Poftă bună!

<<< Înapoi                  Pagina Principala