Prepelite rumenite, umplute cu seminte de pin, rucola si usturoi

INGREDIENTE:

PREPARARE:

Incalziti cuptorul to 185°C.

Rumeniti usor semintele de pin intr-o tigaie mica din material care nu lipeste. Lasati-le apoi deoparte sa se raceasca.

Incalziti uleiul de masline intr-o tigaie si sotati ceapa esalota si ceapa verde pana capata o culoare galben aurie. Adaugati usturoiul si amestecati inca 30 de secunde. Puneti apoi frunzele de rucola, sare, piper, amestecati, acoperiti si tineti la foc mediu pentru inca 2-3 minute pana cand rucola se inmoaie. Lasati sa se raceasca usorsi adaugati otetul balsamic, semintele de pin coapte, fulgii de quinoa si oul.

Pregatiti prepelitele: indepartati toate penele, clatiti-le sub jet de apa, apoi uscati-le. Umpleti fiecare prepelita cu amestecul preparat mai sus si legati partea de jos a copanelor cu ata de bucatarie.

Frecati prepelitele cu ulei de masline, asezati-le intr-o tava de prajit si stropiti-le deasupra cu zeama de lamaie si vinul.

Presarati deasupra cimbrul, rozmarinul si boiaua, apoi asezonati cu sare si piper. Acoperiti cu folie si coaceti aproximativ 15 minute, apoi indepartati folia si mai coaceti inca 20-30 minute. Din cand in cand luati cu o lingura din zeama lasata in tigaie si turnati peste prepelite. Cand prepelitele sunt rumenite, scoateti-le din cuptor si asezati-le pe un platou.

Se servesc calde. Recomandam si un pahar de vin alb demisec… doua-trei?! :) 

<<< Înapoi                              Pagina Principala